It’s all about the music

Elk jaar proberen we als band een moment in te plannen waarop we samen naar de GAM studio gaan. Meestal is dat in de winter als de ardennen voorzien zijn van een wit dekentje. De kachel gaat dan aan in de studio, de instrumenten erbij en jammen maar. Daar komen vaak mooie momenten uit met even mooie tracks.

Het is voor ons als band ook een leuk moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Ontspannen doen we dan op een heel intensieve manier. Omdat we vaak tot laat in de nacht blijven opnemen. Dit levert ons dan een heleboel materiaal op waar we in de loop van het jaar aan werken om onze demotracks te maken.

We zijn een band die zich vooral richt op het leveren van een mooi optreden. We zijn niet 100% georiënteerd op de productie van albums. Eerder op het zo goed mogelijk naar voor brengen van het gevoel dat Neil Young met zijn muziek probeert te creëren.

Playing til your fingers hurt

Vaak komen de mooiste pareltjes naar boven op momenten dat iedereen in de juiste flow zit. Of er geëxperimenteerd wordt met micro’s of alternatieve instrumenten. Door die insteek veranderd je visie op iets of ontdek iets nieuws in bepaalde tekst of instrument. Je leert mekaar aanvoelen en op elkaar inspelen. Iets waar we dan later tijdens optredens kunnen op terugvallen en in vertrouwen. Dat gegeven geeft ons vrijheid op het podium.

“I think music in itself is healing. It’s an explosive expression of humanity. It’s something we are all touched by. No matter what culture we’re from, everyone loves music.”

DAVE MACK . MUSICIAN