Over Ons

Yellow Moon Rising is een 4 koppige band die probeert een zo groot mogelijk pallet van de nummers van Neil Young te brengen. We proberen steeds met nieuwe dingen te komen. En spelen vrij en ongebonden onze nummers.

NICO
NICOlead vocal and guitar
Nico is een ware muzikale duizendpoot. Door zijn stemklank heb je meteen het gevoel op één van Neil Young zijn optredens te staan.
GEERT
GEERTon lead guitar
Geert is de ware GuitarHero. Een solist pure sang. Tijdens zijn solo’s kan je niet anders dan een transcendentale reis maken naar happy land.
STEVEN
STEVENon drums & percussion
Steven is de jongste telg van de band maar dat maakt hij meer dan goed met zijn overvloed aan muzikaal en ritmisch talent.
MARC
MARCon bass guitar
Als bassist zorgt Marc voor de unieke grove en feel van de typische Crazy Horse sound. De rots in de branding dus bij dit mooie geheel van Yellow Moon Rising.

Our Story

Het begin allemaal in de jaren 90. Toen er nog geen GSM’s waren, de CD net was uitgevonden en er nog leuke fuiven bestonden. In het kleine Kelfs, dat nog steeds niet onafhankelijk is verklaard, kwamen vier jonge muzikanten samen in een afgedankt schoolgebouw om een eigen sound te produceren op low budget instrumenten en lamentabele versterkers. Het enthousiasme was groot, alsook de goedgelovigheid.

Toen nog onder de naam “Desdemona” werd er eigen materiaal geschreven. Eenvoudige akkoordenprogressies, stevig geinspireerd door grunge en garage rock, die in die periode …

“I think music in itself is healing. It’s an explosive expression of humanity. It’s something we are all touched by. No matter what culture we’re from, everyone loves music.”

JOHNNY MACK • MUSIC ENTHUSIAST

Exclusive Band Interview